7 кроків – та можна купатися! Інструкція із запуску каркасного басейну

Встановлення власного басейну на дачі або галявині будинку - це чудова можливість насолодитися повноцінним купанням. Каркасні басейни користуються популярністю завдяки доступній ціні, легкій установці та простому обслуговуванню. У цій статті ви дізнаєтесь, як правильно виконати запуск каркасного басейну та як його доглядати.

Покрокова інструкція із запуску басейну

  1. Підготуйте ділянку
  2. Встановіть басейн та наповніть водою
  3. Збалансуйте pH води, щоб можна було використати хімію
  4. Виконайте шокове очищення води
  5. Виміряйте рівень хлору тестером
  6. Проведіть шокову обробку альгіцидом
  7. Додайте повільнорозчинну таблетку AquaDoctor MC-T

1. Підготуйте ділянку

Підготуйте ділянку, на яку ви ставитимете басейн. Поверхня площі повинна бути рівною, твердою, без гілок, каміння та інших предметів, які можуть пошкодити дно басейну.

Для більшої надійності постеліть на поверхню землі підкладку під басейн із щільного матеріалу. Для цієї мети може бути використано покривало або спеціальне накриття під басейн.

icon

2. Встановіть басейн та наповніть водою

Складання басейну робіть у безвітряну погоду без дощу, щоб погодні умови не пошкодили чашу при натяжці та не заважали встановлювати каркас. Перед цим бажано, щоб чаша прогрілася на сонці кілька годин – вона стане м'якшою та податливішою. Заповніть чашу водою. Робіть це поступово, щоб не утворювалися складки на матеріалі.
Виконуйте докладну інструкцію зі встановлення каркасного басейну. Вона надається у комплекті до виробу.

3. Збалансуйте pH води, щоб можна було використати хімію

Виміряйте рівень pH води тестером, якщо він відхилений від значень 7.2–7.4, приведіть його до норми спеціальними засобами AquaDoctor pH + або AquaDoctor pH-. Тільки при правильному pH води хімія для басейну буде коректно працювати.


4. Виконайте шокове очищення води

Виконайте шокове очищення води швидкодіючим хлором AquaDoctor C-60 або AquaDoctor C-60T*. Різниця препаратів полягає лише у формі випуску: таблетки чи гранули.

Активний хлор миттєво впливає на патогенну мікрофлору води та видаляє всі небезпечні мікроорганізми. Якщо не виконати шокову обробку хлором, вода залишиться брудною. Купатися в ній буде не лише неприємно, а й небезпечно для здоров'я.

Для виконання шокової обробки води вам знадобиться:

  1. 1 таблетка хлору на 2 м³ води
  2. Якщо ви використовуєте хлор у гранулах – 10 гр на 1 м³ води

Розчиніть препарат у ємності із чистою водою, після чого рідину акуратно вилийте по периметру басейну. Ми радимо робити таку процедуру 1 раз на 30 днів.

* Існує аналог хлору – препарати на основі рідкого кисню. Це ідеальний варіант для дезінфекції дитячих басейнів або якщо у когось із тих, хто купається, є алергія на хлор. Рідкий кисень можна використовувати також для регулярної обробки води, різниця тільки в дозуваннях. Дозування зазначено на пакуваннях препаратів.

5. Виміряйте рівень хлору тестером

Виміряйте рівень хлору тестером через 12 годин після обробки води. Нормальний рівень хлору має бути в межах 0.3–0.6 мг/л.

  1. Нижче норми – додайте хлорний препарат AquaDoctor C-60 або AquaDoctor C-60T.
  2. Вище норми - зачекайте, поки хлор вивітриться або використовуйте препарат для нейтралізації надлишкового хлору AquaDoctor SC Stop Chlor.

6. Виконайте шокову обробку альгіцидом

Виконайте шокову обробку альгіцидом AquaDoctor AC або AquaDoctor AC Mix. На відміну від хлору, який тільки вбиває водорості, що існують у воді, альгіцид запобігає їх подальшому виникненню та розвитку.

Дотримуйтесь дозування:

  1. Для шокової обробки – 20 мл на 1 м³
  2. Для регулярної обробки – 5 мл на 1 м³

Порівняння цих препаратів та як їх використовувати читайте докладніше у статті Використовуємо альгіцид безпечно!

icon

7. Додайте повільнорозчинну таблетку AquaDoctor MC-T

Додайте повільнорозчинну таблетку AquaDoctor MC-T у дозатор хімії або скімер у басейні**. Препарат підтримує нормальний рівень хлору та забезпечує чистоту води протягом часу, доки таблетка розчиняється. Середній термін становить 2 тижні, але він також залежить від частоти відвідування басейну, температури та циркуляції води. Якщо вода каламутна, використовуйте коагулянти***.

icon

** Для того, щоб у вашому каркасному басейні вода залишалася чистою протягом усього купального сезону, придбайте плаваючий дозатор хімії. Покладіть туди хлорну таблетку. Протягом часу, поки таблетка розчинятиметься, вода в басейні буде знезараженою та придатною для купання. Враховуйте необхідне дозування препарату для об'єму басейну, щоб дозатор зміг вмістити потрібну кількість таблеток.

***Коагулянти – препарати для боротьби з каламутністю води. Вони використовуються для очищення води від дрібних частинок, які роблять воду каламутною. Після використання коагулюючих засобів вода стає кришталево прозорою. Коагулянти AquaDoctor випускаються у трьох видах:

  1. Гранули
  2. Рідина
  3. Таблетки в ганчіркових картушах

Рідкий коагулянт попередньо розчиняється в ємності з водою. Коагулянт у картушах закладається в скімер та там розчиняється. Якщо у вас невеликий басейн, вам буде зручно застосовувати коагулянт у гранулах із розрахунку 25–50 гр засобу на 10 м³ води.

Виконайте ці прості кроки зі встановлення та запуску каркасного басейну, та ви отримаєте безпечне та приємне купання у прозорій воді протягом усього сезону.

 

 

Супутні товари