Використовуємо безпечно альгіцид! Про що вам не розкажуть 90% виробників?

Навіть при регулярному очищенні басейну вода з часом починає каламутніти і зеленіти. Це відбувається через те, що в чаші басейну активно розвиваються водорості, які постійно заносяться туди вітром та людьми. У цій статті ми розповімо, як правильно застосовувати засіб від водоростей для басейну, щоб ви купалися в чистій, а головне безпечній для вашого здоров'я воді.

Що таке альгіцид? Це спеціальний препарат, який має антибактеріальну, протигрибкову та бактерицидну дію на водне середовище. Альгіцид для басейну ефективно знищує водорості, після застосування засобу вода перестає бути каламутною та зеленою, стає чистою та прозорою, а також комфортною та безпечною для купання.

  1. Види альгіцидів, у чому їхня відмінність?
  2. Рекомендації щодо використання альгіциду
  3. Дозування альгіциду. Скільки додавати?
  4. Коли можна купатися після додавання препарату?
Види альгіцидів, у чому їхня відмінність?

Засоби для боротьби з водоростями розрізняються за складом:

  1. З домішками катіонів міді
  2. На основі солей амонію
icon

Альгіциди з домішками катіонів міді. Препарати від водоростей, що містять катіони міді, користуються популярністю завдяки ефективності та невисокій ціні. Мідь здатна швидко знищувати живі організми, тому її додають до альгіцидів. Ефект таких препаратів разючий – вода повністю очищається від зеленого відтінку та водоростей навіть у дуже забруднених басейнах!

Але треба знати, що мідь – це важкий метал, що накопичується у воді з часом. Зазвичай це непомітно, але іноді призводить до фарбування води або навіть волосся в зелений колір.

Тому пам'ятайте, що мідь негативно впливає на здоров'я людини та має здатність накопичуватися в організмі. Найчастіше виробники не вказують на хімічний склад своїх препаратів. Як правило, такі засоби мають домішки міді.

Чи несе цей альгіцид шкоду здоров'ю людини? Ні! Достатньо дотримуватися дозувань, про які ми поговоримо нижче, та препарати з міддю будуть абсолютно безпечними для користувачів басейну.

Альгіциди на основі солей амонію. Це другий вид препаратів для боротьби з водоростями. Такий альгіцид не містить у своєму складі мідь, тому також має попит через свою екологічність та абсолютну безпечність. Альгіциди з солями амонію популярні у європейських країнах, особливо для застосування у дитячих басейнах. Порівняння альгіциду з солями амонію та альгіциду з міддю також базується на відмінності в ціні: препарати з солями амонію коштують дорожче, ніж засоби з катіонами міді.

Рекомендації щодо використання альгіциду

AquaDoctor AC Mix з домішками катіонів міді – використовуйте цей альгіцид для шокової обробки або при дуже забрудненій воді. При правильному застосуванні альгіцид з міддю також підходить для регулярної обробки, не впливає на воду та не несе жодного ризику для здоров'я людей.

Нагадаємо, що шокова, або ударна обробка - це очищення води, яке слід виконувати під час запуску басейну або якщо в ньому є ознаки водоростей. Для її виконання використовується збільшене дозування препарату.

Якщо ви обрали цей вид альгіциду, не забувайте контролювати рівень міді. Для цього використовуйте спеціальний мідний тестер. Допустимий рівень міді у воді: 0.5 ppm. Якщо він перевищує цей показник, використовуйте спеціальний препарат для видалення металів у воді.

AquaDoctor AC на основі солей амонію рекомендується використовувати з профілактичною метою для регулярної обробки води. Також він ідеально підходить для шокової обробки каркасних басейнів, адже їхня завантаженість є зазвичай меншою, ніж у стаціонарних моделей.

Дозування альгіциду. Скільки додавати?

Для безпечного використання засобів дотримуйтесь дозування, зазначеного на пакуванні препаратів:

  1. Для шокової обробки – 20 мл на 1 м³
  2. Для регулярної обробки – 5 мл на 1 м³

Шокову обробку води альгіцидом виконуйте 1 раз на 2 місяці або якщо вода стала цвісти та набула неприємного запаху.

icon

Регулярну обробку води виконуйте для профілактики 1 раз на тиждень.

Пам'ятайте, що частота використання хімічних засобів залежить від багатьох факторів: завантаженості басейну та умов його експлуатації.

Контролюйте pH води! Перед тим, як застосувати хімію для басейну, обов'язково перевірте рівень pH води тестером, він повинен бути в межах 7.2–7.4. Якщо кислотно-лужний баланс води занижений або завищений, вирівняйте його за допомогою спеціальних препаратів AquaDoctor для корекції pH. Пам'ятайте, що правильний рівень pH є обов'язковою умовою для ефективної роботи хімії для басейну.

Коли можна купатися після додавання препарату?

Після введення препарату у воду увімкніть фільтрацію на 2-4 години – це забезпечить рівномірне перемішування хімії у басейні. Після цього ви можете скористатися басейном. Ми рекомендуємо використовувати препарат у нічний час доби.

Переваги альгіцидів AquaDoctor:

  1. Економічні завдяки малій витраті препаратів
  2. Не містять фосфатів, тому безпечні для здоров'я
  3. Універсальні – підходять для всіх басейнів, м'якої та жорсткої води

Регулярно очищайте воду за допомогою альгіцидів AquaDoctor, і плавання в басейні буде завжди дарувати позитивні емоції всій сім'ї.

 

 

Супутні товари