Обираємо фільтр для каркасного басейну

Ви встановили каркасний басейн та викупалися, але другого дня він уже став брудним? Цю проблему вирішують фільтри для каркасних басейнів.

Фільтр забезпечує надійне очищення води від механічних забруднень: пилу, дрібного каміння та піску, гілок та листя з дерев. У цій статті ви дізнаєтесь, чим фільтрувати каркасний басейн та як правильно обрати потрібний фільтр.

  1. Як відбувається фільтрація води?
  2. Види фільтрів для каркасного басейну
  3. Який фільтр підійде каркасному басейну?
  4. Як підібрати фільтр для каркасного басейну?
  5. Популярні фільтри для каркасних басейнів

Як відбувається фільтрація води?

Фільтр завжди працює у парі з насосом. Насос створює циркуляцію води у басейні. Циркулюючи, вода потрапляє у фільтр, де очищається від забруднень. Далі вже очищеною вона знову повертається до басейну.

icon
Види фільтрів для каркасного басейну

Для каркасних басейнів підходять два види фільтрів – це:

  1. Картриджний
  2. Пісочний

Картриджний фільтр виконаний у вигляді колби зі змінними картриджами, що очищають воду від забруднень розміром до 10 мікронів. Такий розмір можна порівняти з квітковим пилком.
Весь бруд осідає на картриджах, тому їх необхідно щодня промивати під проточною водою. Так ви продовжите експлуатаційний термін витратного матеріалу. Заміну картриджа потрібно виконувати 1 раз на 2 тижні.

icon

 

Пісочний фільтр є водонепроникною бочкою зі скляним або кварцовим піском фракцією 0.4-0.8 мм. Пісочні фільтри затримують забруднення розміром як діаметр людської волосини – до 30–40 мікронів.
Пісок слід регулярно промивати від сміття приблизно 1 раз на місяць. Для цього за допомогою клапана фільтр потрібно перемкнути в режим зворотного промивання. Заміна піску виконується в середньому раз на 2-5 років.

Використовуючи картриджний фільтр, ви заощаджуєте воду – вам не потрібно здійснювати зворотне промивання, як у пісочному фільтрі. Але пісочні фільтри є більш економічними в обслуговуванні, тому що промивання та заміна витратного матеріалу в них виконується набагато рідше, ніж у картриджних фільтрах.

icon
Який фільтр підійде каркасному басейну?

Як правило, картриджний фільтр більше підходить, якщо:

  1. Вода в басейні належної якості, та ви плануєте регулярно не тільки фільтрувати воду, а й обробляти хімічними препаратами. Ознаки поганої якості води: відкладення на металевому посуді, сторонні запахи, темний колір.
  2. Ви не плануєте регулярно купатися в басейні, а використовуватимете його, наприклад, тільки на вихідних.

Пісочний фільтр зазвичай підходить, якщо:

  1. Вода в басейні поганої якості та є ризик того, що ви не зможете дотримуватися чіткого графіка догляду за водою.
  2. Ви плануєте купатися щодня протягом усього літнього сезону.
Як підібрати фільтр для каркасного басейну?

Продуктивність фільтра має бути достатньою для того, щоб профільтрувати всю воду в басейні щонайменше 2.5 рази на добу. Тому вибір фільтра залежить від об’єму басейну. Щоб визначити потрібну продуктивність фільтра, використовуйте просту формулу:

Об'єм басейну х 2.5 / час роботи фільтра за добу = продуктивність фільтра

Наприклад, ваш басейн має об’єм 30 м³:

30 х 2.5 = 75

Планується, що фільтр працюватиме близько 12 години на добу:

75 / 12 = 6.25

Отже, для вашого басейну підійде фільтр із мінімальною продуктивністю 6.25 м³/год.

Популярні фільтри для каркасних басейнів

Ви можете придбати фільтр для басейну та окремо до нього купити насос. Але при цьому враховуйте, що продуктивність насоса повинна дорівнювати продуктивності фільтра. Також існують вже готові фільтраційні установки - ФУ, куди входять фільтр з насосом.

 

icon

Фільтраційна установка Bestway із пісочним фільтром

Це ідеальний варіант для каркасних басейнів об'ємом до 51.4 м³. Продуктивність системи становить 6.8 м³/год, як фільтруючий елемент використовується кварцовий пісок із засипкою 20 кг. Пристрій підключається до форсунок басейну за допомогою шлангів.

Фільтр обладнано манометром для контролю тиску. Якщо тиск перевищує максимально допустимий робочий рівень 0.58 бар, перемкніть вентиль у режим зворотного промивання.

Префільтр у насосі затримує велике сміття та додатково фільтрує воду. Стійкі до корозії матеріали забезпечують фільтру міцність та довговічність.

icon

Фільтраційна установка Bestway з картриджним фільтром

Це базовий варіант для каркасних басейнів об'ємом 14.3 м³. Всередині корпусу пристрою знаходиться насос із продуктивністю 2 м³/год. ФУ підключається до форсунок басейну за допомогою шлангів. У комплект до фільтра також входять 2 змінні картриджі.

Підтримуйте чистоту води за допомогою фільтру для басейну, та ви будете насолоджуватися купанням весь літній сезон.

 

Супутні товари