Як обрати осушувач повітря для басейну? – читайте у блозі Aquapolis.ua

Підвищена вологість повітря у приміщенні сприяє появі плісняви, грибка, викликає алергію та легеневі захворювання у людей. Крім цього, надмірна вологість псує обробку кімнат та меблі, а також негативно впливає на стан продуктів харчування та електроніки.

icon

Оптимальний мікроклімат у приміщенні забезпечує осушувач повітря для басейну, який:

  1. Контролює мікроклімат у приміщенні
  2. Знищує всі ознаки появи плісняви та грибка
  3. Сприяє гарному самопочуттю людей
  4. Зберігає меблі та облицювання

Осушувачі повітря необхідно встановлювати скрізь, де часто виникає підвищена вологість: у тренажерних залах, льохах, підвальних приміщеннях, складах, цехах, саунах та лазнях. Особливо незамінним пристрій стає за наявності у приміщенні басейну

Принцип роботи осушувача повітря

Принцип роботи осушувача схожий на роботу холодильника або кондиціонера. Спочатку повітря потрапляє в осушувач, де охолоджується від випарника. Надлишок вологи накопичується у спеціальний відсік або виводиться назовні через дренажну трубку. Потім повітря з потрібним рівнем вологи знову підігрівається до колишньої температури та повертається назад у приміщення.

icon

Ви можете встановити в налаштуваннях осушувача бажаний рівень вологи, та пристрій буде його підтримувати.

Інверторні осушувачі повітря

icon

Топові осушувачі повітря мають інверторну технологію. Вона у 2 рази знижує витрати на електроенергію, як порівнювати зі звичайними осушувачами.

Інверторна технологія є комплексною роботою інверторного компресора з інверторним вентилятором. Таке поєднання забезпечує плавну роботу осушувача. При досягненні потрібного рівня вологи в приміщенні пристрій зменшує темп та починає працювати не на повну потужність, а в режимі підтримання заданого мікроклімату. Тому інверторні осушувачі набагато економічніші, ніж осушувачі без інверторної технології.
icon

Осушувачі повітря Fairland серії IDHR оснащені повноінверторною технологією Full Inverter:

Самостійно аналізують мікроклімат приміщення та регулюють потужність роботи, забезпечуючи оптимальний рівень вологості.

Безшумна робота – ще одна найважливіша перевага інверторних осушувачів Fairland серії IDHR. Ви можете закріпити осушувач на стіні та поставити на підлогу в будь-якому житловому та громадському приміщенні – робота осушувача не буде нікому заважати.

Зрозуміла сенсорна панель управління – легко налаштовувати та регулювати роботу осушувача.

Екологічні – використовують безпечний для довкілля холодоагент R410А.

Який осушувач повітря обрати

Під час вибору осушувача визначтеся зі способом монтажу. Осушувачі повітря відрізняються конструкцією та діляться на два типи:

  1. Підлогові
  2. Настінні

Підлоговий осушувач встановлюється на підлозі без монтажних робіт. Враховуйте площу приміщення, де працюватиме підлоговий осушувач, щоб він не займав багато місця. Серед підлогових осушувачів є моделі, які легко можна пересувати. Вони обладнані баком для збирання конденсату, тому не прив'язані до системи водовідведення.

Настінний осушувач за допомогою анкерних болтів чи кронштейнів кріпиться на стіну. Настінні осушувачі не займають багато місця, тому відмінно підходять для невеликих приміщень.

Є моделі осушувачів, які можна встановлювати на підлозі та кріпити на стіну, наприклад, моделі бренду Fairland.

icon

Проаналізуйте мікроклімат

Враховуйте температуру води та повітря, вологість, а також можливість організувати провітрювання.

Встановлена норма вологості у приміщенні з басейном має бути в межах 50–65%. Вода у басейні має бути в межах 26–28°С. Оскільки повітря має бути теплішим за воду на 2°С, підтримуйте його температуру на рівні 28–30°С.

Враховуйте площу басейну та приміщення

Головним показником при розрахунку необхідної продуктивності осушувача є площа дзеркала води, від цього залежить об’єм випаровування. Чим більша площа води, тим більше вологи має осушити пристрій за добу. Також важливий показник – це теплоізоляція приміщення.

 

При розрахунку продуктивності враховуйте, що повітря має проганяти кожні 3-4 години. Для розрахунку продуктивності площу кімнати помножте на висоту стель, а потім на 4 (кількість прогонів повітря за годину). Отримана цифра – необхідна продуктивність.

Також враховуйте рівень шуму та енергоефективність. Більш точно розрахувати потрібну продуктивність осушувача допоможе фахівець.

Догляд за осушувачем для повітря

Здійснюйте візуальний огляд осушувача 1–2 рази на місяць. Перевіряйте герметичність системи охолодження та роботу вентилятора, а також регулярно очищайте від бруду:

  1. Поверхню осушувача
  2. Решітки
  3. Дренажну систему
  4. Теплообмінник

Встановіть осушувач для басейну, і ви отримаєте ідеальний мікроклімат у приміщенні, а також назавжди позбавитеся шкідливого впливу вологого повітря.

Супутні товари